Bagaimana untuk mengendalikan Air Tertumpah pada Macbook

By Ameen In tips No comments

Air tumpah pada Macbook Pro atau Macbook Air anda? Kerosakan air di Macbook Pro atau Macbook Air mungkin anda merasakan tidak serius tapi sebenarnya boleh mendatangkan masalah yang serius pada macbook anda, membaca artikel di bawah yang akan menjelaskan kepada anda cara mengendalikan Macbook anda selepas anda menumpahkan air atau cecair pada Macbook anda. Jangan panik, anda boleh mengambil beberapa langkah cepat yang boleh membantu untuk menyelamatkan Macbook anda. Tidak ada jaminan bahawa Mac akan diselamatkan dari kerosakan air kekal, tetapi kadang-kadang anda boleh memulihkan MacBook Air dan MacBook Pro dari kerosakan air dengan bertindak balas dengan cepat untuk mengurangkan kerosakan yang pada Macbook anda. Apakah tindakan yang boleh anda ambil untuk menyelamatkan atau mengurangkan sebab kerosakan air pada Macbook anda? Teruskan membaca untuk mengetahui beberapa petua untuk membantu menyelamatkan macbook kerosakan air anda. 

  1. Keselamatan sentiasa menjadi keutamaan kami, keselamatan harus menjadi keutamaan nombor satu anda. Elektrik dan air tidak boleh sama sekali bersama (sama seperti kucing dan anjing), jika anda tidak pasti apa yang harus dilakukan, hubungi kami untuk sokongan segera. Jika terdapat banyak tumpahan air, anda perlu mengambil langkah berjaga-jaga untuk keselamatan anda sendiri (seperti mencabut kord kuasa dari Mac anda dengan serta-merta)
  2. Matikan Macbook anda SEGERA, Cara terbaik selain melakukan apa-apa adalah dengan SWITCH OFF Macbook anda sebaik sahaja kerosakan air berlaku.
  3. Cabut plug kabel / wayar dari Macbook anda. Putuskan sambungan kabel atau kord dari Macbook anda. Putuskan sambungan Bateri anda JIKA Kemungkinan.

  4. Hubungi Pembekal Perkhidmatan Macbook yang dipercayai untuk diagnosis Cara terbaik adalah untuk mencari profesional untuk melihat isu ini dengan segera. 

SEKIRANYA ANDA INGIN MENGHANTAR KEPADA KAMI MR FIX BANGI.

SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI

(Dimiliki oleh – MrFix Technologies Sdn Bhd)

No.50,Jalan 7/7A,
Bandar Baru Bangi,
43650 Bangi
Selangor Darul Ehsan
Landmark : JPJ Bangi (Blok Tengah)
Operation Hours : 10am-9pm
019-910 0531(whatsap)